Bor du i en leilighet som begynner å bli gammel og utdatert, eller kanskje du har kjøpt et oppussingsobjekt? Å pusse opp en hel leilighet kan være både vanskelig og tidkrevende, men dersom du får hjelp fra riktige fagfolk, vil prosessen bli enklere og mer effektiv, samtidig som du sikrer deg et godt resultat. Hvordan fungerer egentlig en oppussingsprosess? Slik gjør Boligkreatøren det!
Det første vi gjør i en oppussingsprosess er å lage en oversikt over hva som skal utføres, hvordan det skal utføres og hvilke håndverksgrupper som må på plass. Her vil vi også kunne finne ut om leiligheten trenger en totalrenovering, eller om rommene kun trenger en overflateoppussing.
Vi lager en detaljert plan, der vi setter fokus på kostnad, kvalitet og effektivitet. Dersom vi skal pusse opp en hel leilighet, tas det inngripen i både
bad,
kjøkken, stue og andre rom. Da er det med andre ord mange detaljer som skal tas hensyn til.
I planleggingsprosessen må det også blant annet bestemmes farger, hvilken type gulv en skal ha, valg av kjøkken, og ikke minst, valg av fliser og uttrykk på bad. Det er mange valg som skal tas, og vår prosjektleder vil hjelpe deg med disse valgene, dersom du ønsker det.
Etter alle valg er tatt, med hensyn til hvordan en ønsker at leiligheten skal se ut, vil vi bestille inn det vi trenger av materialer og utarbeide en kostnadsoversikt. Varene og materialene vi trenger, bestilles i god tid før oppstart av selve oppussingen.
Selve arbeidet med å pusse opp en hel leilighet starter med å rive alt fra gulv til vegger, kjøkken og bad. Det er først når vi har fjernet dette at vi kan starte med selve oppbyggingen. Å rive ned vegger er blant annet nødvendig dersom planløsningen skal endres. Endring av planløsning kan være lurt om du ønsker å gjøre leiligheten mer arealeffektiv.
Vi jobber ofte med flere rom parallelt, men starter gjerne med strukturelle ting, som å sette opp nye vegger, eller legge nye rammeverk i taket. Hvis kjøkken skal flyttes, må elektriker og rørlegger tidlig inn i prosessen for å legge frem rør og kabling.
Å pusse opp et bad krever mange håndverksgrupper, som rørlegger, elektriker, membranlegger, flislegger, maler og glassmester, for å nevne noen. Mot slutten av oppussingen males vegger og tak, og nye gulv legges. I tillegg monteres og males nytt listverk. Kjøkkeninnredning monteres gjerne helt til slutt, samt montering av utstyr til bad. I slutten av prosessen vil en elektriker montere diverse lys og stikkontakter.
Arve, som både er boligrådgiver, fargerådgiver og prosjektleder, hjelper deg med å finne de beste løsningene når du skal pusse opp din leilighet. Det er mange valg som skal tas i et slikt prosjekt, som materialvalg, farger, belysning og stil.
Ofte trenger man
inspirasjon til oppussing for å vite hva man egentlig selv ønsker. Inspirasjon for pusse opp leilighet kan du finne flere steder, som blant annet hos Arve. Et annet godt tips er å se på våre tidligere prosjekter og på
fargetrender for 2022.
Pris står sentralt hos mange som ønsker å pusse opp leilighet. Boligkreatøren består av dyktige fagfolk, og tilbyr oppussing av ypperste kvalitet, samtidig som vi tar hensyn til din økonomi.
Pris for å pusse opp en leilighet varierer naturligvis ut ifra hvor stort oppussingsprosjektet er, og om det skal totalrenoveres eller ikke. Ved en befaring vil vi kunne gi deg et prisoverslag, og vi vil generelt informere deg nøye om pris, både før og underveis i prosjektet.
Skal du pusse opp en leilighet? Kontakt oss i dag!
Jeg vil gjerne høre fra deg!
Legg igjen din kontaktinfo i skjemaet eller kontakt meg her:
Oops, kunne ikke sende.
Vennligst prøv igjen.